Revistă print și online

N a s t y

Tudor Giurgiu se află într-o perioadă creativă foarte bună. După filmul artistic Libertate, impecabil construit, printr-un imaginar percutant și simbolic în același timp, recent a scos pe piață documentarul Nasty, un film biografic, despre Ilie Năstase. Sportiv de primă mărime și personaj în lumea tenisului mondial, Năstase devine de-a lungul filmului credibil și fascinant. De data aceasta, Tudor Giurgiu a semnat regia alături de Cristian Pascariu și Tudor G. Popescu.

 Premiera a avut loc la Festivalul de la Cannes, în prezența unui număr impresionant de personalități din lumea filmului.

 Ca și celelalte filme ale lui Tudor Giurgiu, și Nasty excelează prin construcția impecabilă și compoziția fluidă, aducând în prim plan nu doar momente de glorie din viața unui campion, ci și secvențe care îl construiesc filmic, transformându-l în personaj. Nasty exprimă foarte bine, percepția pe care a avut-o publicul asupra unui sportiv nonconformist, scăpat din Estul Europei comuniste, aducând ceva din aviditatea lumii sale restrictive. Interviuri, filme de epocă și mai ales o viziune asupra idee de star sunt câteva dintre atuurile filmului.

NASTY, film documentar, 2024. Libra Films. Regia: Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D Popescu

De-a lungul filmului apar: Ilie Năstase, Ion Țiriac, Jimmy Connors, Stan Smith, Björn Borg, John McEnroe, Billie Jean King, Rafael Nadal, Boris Becker, Yannick Noah

Fictiunea