Anamaria NICOLA
Lector dr. în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, Anamaria a fost decanul acestei instituții de învățământ superior. Înainte de cariera didactică, în anii 2000, a fost unul dintre cei mai apreciați reporteri sportivi din presa românească.
Mai întâi ne-a îmbolnăvit COVID-19, desigur. Nu știm să răspundem la cea mai agasantă întrebare: „de unde l-ai luat?”. De multe ori ne întrebăm cum de știu alții să răspundă. Pentru noi, doi adulți și doi copii, infectarea cu „virusul vieții” rămâne un mister. Știm sigur că am respectat toate regulile, am purtat mască, am dezinfectat mâinile până la epuizarea epidermei, am restrâns cercul interacțiunilor fizice fără mască la familie și la doar o mână de prieteni (realmente o mână: două familii și atât, în cele șase luni de pandemie). Și, totuși, într-o zi, telefonul a sunat cu anunțul că ...
Proza Simonei NASTAC aduce un stil ferm și matur, un bun control al instrumentarului narativ, personaje credibile și un final salvat in extremis, printr-o soluție de tip fantastic, fără ca aceasta să impieteze însă asupra textului, ci dimpotrivă, consolidând nota misterioasă a povestirii.
Despre interpretarea etnologică
de Ioana-Ruxandra Fruntelată,
Editura Etnologică, decembrie, 2020
Recomandată de Doina RUȘTI
The ROFest.Trends Film Festival, Chicago, 2021:
Vlad Ivanov, Istvan Teglas
La mulți ani inocenți, Ioana Pârvulescu!
Scoția, anii 80. O mamă bețivă, un copil care își caută drumul. Pentru acest roman de debut, Douglas Stuart a primit Booker Prize, pe 2020. more
Siria: război, teroare, un copil care povestește. Pandora M, Anansi
Georgeta Drăghici, în redacție, Radio România Cultural. Anii 90.
Bani negri (pentru zile albe). Un serial HBO, semnat de Daniel Sandu.
În fiecare an apar șapte mii de filme în lume, dar cel pe care îl faci tu trebuie să aibă ceva inedit. (Daniel Sandu)
Credem în imagine și de aceea nu ilustrăm textele de literatură, ci le personalizăm cu secvențe din viața scriitorului, cu poze de la lansări sau de la alte evenimente care făceau până nu demult parte din viața noastră normală. Creatorul de ficțiune este un om viu, mai important decât relația simbolică din mintea unui ilustrator.
Copyright © optmotive.ro