OPTm
nr. 75

SZENKOVICS Enikő

Szenkovics Enikő (n. 1974 ) este doctor în filologie (Universitatea din Szeged/Ungaria) și traducătoare. După studii aprofundate în Germania, și-a început cariera de traducătoare (din română și germană - în maghiară), având la activ peste șapte volume de ficțiune traduse. De asemenea scrie și publică în mod curent studii dedicate ficțiunii și traductologiei. În momentul de față face un al doilea doctorat, la UBB Cluj, tema ei fiind traducerile literare ca puncte de contact dintre literatura română, germană și maghiară. Colaborează cu mai multe reviste literare. A primit Premiul Uniunii Scriitorilor Maghiari pentru traducerea romanului Mâța Vinerii de Doina Ruști și Meritul Cultural în grad de Cavaler din partea Administrației Prezidențiale.

Echipa
Arhiva

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

 

NOUA LITERATURĂ

Cristi NEDELCU, povestitor bun, autorul unui roman bine primit de public (Cimitirul trandafirilor), experimentează o povestire în linia distopiilor orwelline, cu elemente care amintesc de comunismul românesc al anilor 80. Renunțând parțial la stilul alert, în favoarea prozei de relatare a detaliului, a fiecărui gest, plasează un subiect bun într-o expresie în mod voit dilatată.

Doina RUȘTI

CARTEA SĂPTĂMÂNII

Epic History, 2021

Recomandată de Doina Ruști

Scriitori la Terasa Karta, pe treptele Bibliotecii Naționale, București

Doina Ruști, Radu Găvan, Allex Trușcă - povestesc despre proza fantastică. Alături de ei - Cristina Bogdan, Adriana Titieni Irimescu, Maria Capelos, Cristina Toma, Gelu Diaconu, Carmen Mihaiu, Claudia Mărgărit, Diana Gavra și, ceva mai târziu, Lucian Mîndruță

 

Festivalul Internațional de Carte LITERA

 

CĂRȚI DE VACANȚĂ

 

Litera, 2020

Humanitas, 2021

Vremea

Recomandată de Cristina Bogdan

Un spectacol TNB

Un proiect studențesc, coordonat de Eugen Istodor

Premiul TIFF/2021

Philipp Yuryev, The Whaler Boy (Vânătorul de balene

Scriitori români

Copyright © optmotive.ro