OPTm
nr. 92/5

Ioana PĂUN

Regizoare, absolventă UNATC București și Goldsmiths, Londra, a realizat numeroase proiecte internaționale și a organizat evenimente în parteneriat cu prestigioase instituții europene și internaționale precum Europalia, Le phénix scène nationale, Theatre Royal Stratford East, Teatro Luna Chicago, MuseumsQuartier Viena, Live Art Development Agency UK, Schauspielhaus Viena sau Onassio Centre din Atena. Temele abordate se centrează pe înțelegerea comportamentului uman, în special în situații feroce și condiții extreme (economice, politice sau de sănătate). Printre creațiile ei se numără atât proiecte de teatru cât și video-game, film, instalații, podcast. De asemenea, a condus Programului de Arte Performative al Muzeului Național de Artă Contemporană din București. Din 2021, colaboreaza cu universitățile Stanford, Bard și Pace din SUA, într-o cercetare despre prezența social-media a artiștilor marginali. ioanapaun.com* *

Echipa
Arhiva

 

PRINT 5⤓ PDF
Numerele tipărite

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

NOUA LITERATURĂ

Siguranță epică, portrete atent conturate și o poveste care se ține până la capăt. Marius Wamsiedel scrie bine, dovedind aptitudini de romancier.

Doina Ruști

OPTm

FILMELE REVISTEI

Cartea SĂPTĂMÂNII

​ART. 2021

Recomandată de

Cristina BOGDAN

VOXA reunește cărți, mai ales ceea ce-a apărut la Humanitas și Litera, cum ar fi „Povestirile" lui Ilf și Petrov în lectura lui Victor Rebengiuc sau povestirile lui E. A Poe in lectura lui Mihai Călin. Există și lecturi de autori.

 

Recomandată de Ovidiu ȘERBAN

LITERA, 2021

Anansi, 2021, pe Elefant

La mulți ani, dragă Eugen Negrici! Un final de noiembrie cu personaje noi, plimbări pe malul Dâmboviței și câțiva fazani de Vâlcea!

Doina Ruști & OPTm

NOU

LITERA, 2021

Copyright © optmotive.ro