Simona Livescu a obținut doctoratul în Literatură Comparată de la University of California, Los Angeles (UCLA), unde a continuat să predea ca Lector de Literatură Comparată, Studii Orientale și în Programul de Studii Academice Avansate. Ea este de asemenea Președinta Asociației Americane de Studii Românești/The Romanian Studies Association of America. Articolele ei au apărut în CLCWeb: Comparative Literature and Culture, The Comparatist, The International Journal of Francophone Studies, The Journal of Romanian Studies. Simona Livescu este co-editor la volumul Human Rights, Suffering, and Aesthetics in Political Prison Literature publicat de Lexington Press, Maryland, în 2009. Printre cele câteva proiecte la care lucrează în prezent figurează două studii: unul comparativ al rețelelor diasporice culturale de la Paris după 1960 și o monografie care analizează profilul de activist al drepturilor omului al lui Eugen Ionescu.
(Anii 90.Anii 2000: 1998-2005. Anii 2005-2007. Anul 2008-2009. Anii 2009-2011. Anul decăderii - 2012. Prin cenușa imperiilor - 2013-2019.)
PS. Vă așteptăm cu amintiri, opinii, comentarii - să scriem împreună istoria literaturii postdecembriste.
„S-a ținut după mine până la ieșirea din biserică. De sub masa unde se aflau materialele publicitare a scos un troller și un sacou negru de lână din buzunarul căruia ieșea un vârf de șosetă. Și-a tras șosetele în picioare, și-a încheiat sacoul apoi s-a încălțat cu o pereche de pantofi din fața intrării în camera preoților. Nu l-am întrebat dacă sunt ai lui, dar păreau să i se potrivească."
Recomandată de Ioana Fruntelată
La Facultatea de Litere, București
Un fiu secret, tradiții, o lume dispărută.
Mihai Ene despre [GEORGES DIDI‑HUBERMAN – ]
În fața imaginii. Întrebare despre finalitatea unei istorii a artei
Un posibil manifest de generație. Sau un strigăt de spaimă.
Romulus Bucur
Maestrul Murivale, la majorat
Credem în imagine și de aceea nu ilustrăm textele de literatură, ci le personalizăm cu secvențe din viața scriitorului, cu poze de la lansări sau de la alte evenimente care făceau până nu demult parte din viața noastră normală. Creatorul de ficțiune este un om viu, mai important decât relația simbolică din mintea unui ilustrator.
Copyright © optmotive.ro