OPTm
nr. 81

Claudiu SFÎRSCHI-LĂUDAT

Absolvent al Facultății de Filosofie din București, directorul Fundației Culturale Grecești, traducător, Claudiu Sfîrschi-Lăudat a ales genul dramatic ca mod de manifestare artistică, trei texte ale lui fiind puse în scenă la teatre precum Nottara, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” de la Arad. A tradus din Yorgos Seferis, Gheorghios Vizyinos, Eleni Ladia, Evanghelos Moutsopoulos, Nicolae Mavrocordat, Emmanouil Roidis etc. De asemenea are și o activitate recunoscută de jurnalist cultural(Observator cultural, b-critic.ro, postmodern.ro, Cultura), în ultimii ani realizând, împreună cu Simina Popa, podcastul Față/Verso. La fel de bine îl recomandă și blogul Osmé – The Perfume Review, dedicat culturii olfactive.

Echipa
Arhiva

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

 

NOUA LITERATURĂ

 

Actriță de succes, Aida ECONOMU mi-a dat câteva texte de proză, care dovedesc o sensibilitate cel puțin egală cu cea scenică. Proză de notație, cu un epos dezvoltat pe faptul cotidian, ba chiar pe amănuntul clipei prezente, povestirea din acest număr reconstituie un portret cu mijloacele simple ale legăturii dintre nepoată și bunică. E dialogică, desigur. Are atmosferă, imagini tușante, un cadru ofertant pentru un roman confesiv și o naturalețe greu de atins în proză.

Doina RUȘTI

CARTEA SĂPTĂMÂNII

Pan Macmillan, prin Cărturești

Recomandată de

​Ion CARAMITRU

 

Imagine în premieră din spectacolul Stupid Fucking Bird de Aaron Posner, adaptare liberă și non-conformistă, având ca punct de plecare Pescărușul lui Cehov. Regia - Răzvan Oprea. 

Premiera : 16 și 17 septembrie 2021, ora 19.30 , Sala Pictura a TNB

LITERA, 2021

Recomandată de Ovidiu ȘERBAN

Polirom, 2021

Un fragment în OPTm

Nemira, 2021

note, liste, însemnări de autor

Dracula: foileton. Vă așteptăm!

Polirom, 2021

Litera, 2021

Copyright © optmotive.ro