OPTm
nr.crt.

Claudiu SFIRSCHI-LĂUDAT

Absolvent al Facultății de Filosofie din București, directorul Fundației Culturale Grecești, traducător, Claudiu Sfîrschi-Lăudat a ales genul dramatic ca mod de manifestare artistică, trei texte ale lui fiind puse în scenă la teatre precum Nottara, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” de la Arad. A tradus din Yorgos Seferis, Gheorghios Vizyinos, Eleni Ladia, Evanghelos Moutsopoulos, Nicolae Mavrocordat, Emmanouil Roidis etc. De asemenea are și o activitate recunoscută de jurnalist cultural(Observator cultural, b-critic.ro, postmodern.ro, Cultura), în ultimii ani realizând, împreună cu Simina Popa, podcastul Față/Verso. La fel de bine îl recomandă și blogul Osmé – The Perfume Review, dedicat culturii olfactive.

Echipa
Arhiva
PRINT 31⤓ PDF
Numerele tipărite

confesiuni vizual literatură interviuri topuri debut istorii opinii

 

NOUA LITERATURĂ

Stil fluid, personaje care mențin atmosfera și atenție pe derularea faptelor - acestea sunt însușirile prozei lui Adrian Mielcioiu, pe care le detectezi imediat.

Doina Ruști

FILMELE REVISTEI

Bookfest, 2022

Cartea săptămânii

LITERA, 2022

Bursa subiectelor

Ai citit un roman românesc recent? Trimite un rezumat foarte scurt pentru rubrica Despre ce?

Liviu G. Stan, la decernarea premiului

Premiile FICȚIUNEA

- Premiul Ficțiunea pentru cel mai creativ artist vizual a fost acordat lui Bogdan Farcaș  - pentru rolul Florin Iespas, din lungmetrajul Neidentificat (r. Bogdan Apetrei).

- Premiul Ficțiunea pentru cel mai creativ scriitor a fost acordat lui Liviu G. Stan - pentru romanul Salamandre, Litera, bpc, 2021.

- Premiul Ficțiunea pentru personalitatea artistică a anului a mers la Horațiu Mălăele, recompensat pentru implicarea în numeroase zone ale ficțiunii (film, teatru, carte, desen).

Juriul

Doina Ruști, Adriana Irimescu, Andrei Boncea

HUMANITAS, 2022

ART, 2022

 

Copyright © optmotive.ro