OPTm
nr. 69

Timeea IVAN

Elevă în clasa a douăsprezecea la Colegiul Inochentie Micu Clain din Blaj, Timeea a debutat cu poezie pe site-ul Cîrciuma poeziei, urmând ca apoi, să publice în revistele Vitrina cu Poezii, Parnas XXI, Extemporal liric, Vocativ, Actualitatea literară, Astra blăjeană, Revista Eminesciană, 13-plus etc. și pe site-urile* Fabrica de Poezie, Jurnalul Milenial, O mie de semne etc.* A publicat și în străinătate, mai precis în revista / platforma culturală sârbă de limbă engleză A Too Powerful Word. A participat și a fost premiată la diverse concursuri literare pentru adolescenți și tineret.

Echipa

Arhiva

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

(Anii 90. Anii 2000: 1998-2005. Anii 2005-2007. Anul 2008-2009. Anii 2009-2011. Anul decăderii - 2012. Prin cenușa imperiilor - 2013-2019.)

PS. Vă așteptăm cu amintiri, opinii, comentarii - să scriem împreună istoria literaturii postdecembriste.

 

 

NOUA LITERATURĂ

Scriitura simplă și alertă a lui Mihai Bălăceanu, felul în care construiește trama narativă din câteva linii, ce se ramifică firesc, organic, schițarea personajelor în situații existențiale concrete și prin replicile dialogului îl recomandă ca pe un tânăr scriitor cu potențial. Povestea din poveste, amintind de o tehnică narativă veche și mereu actuală, este o modalitate de a aglutina istorii, de a insera în rama vieții unui personaj toate șirurile de euri care se reflectă în oglinda timpului deja parcurs.

Cristina BOGDAN

 

 

CĂRȚILE SĂPTĂMÂNII

Recomandate de Mihail VICTUS

Nemira; Litera

 

 

 

CĂRȚI NOI

Aventură în plină epocă renascentistă

Humanitas

 

 

Eveniment pentru cărțile românești

 

 

LITERA

 

 

 

Button Black

 

Patru anotimpuri, patru personaje - un experiment literar.

LITERA

 

VREMEA

 

UN PACHET, la preț mic

Fredrik Backman și-a început cariera de blogger plătit lucrând pentru o revistă dedicată femeilor.

ART

Copyright © optmotive.ro