OPTm
nr. 75

Otilia VIERU-BARABOI

Otilia Vieru-Baraboi s-a născut la Iași. Înainte de a se stabili în SUA în 2000, a publicat proză scurtă, articole și traduceri în antologii și reviste literare din România. Și-a făcut studiile superioare în literatură franceză la Iași, Geneva și la University of Washington, în Seattle, unde a predat cursuri de literatură și limbă franceză. A scris o teză de doctorat despre poetica și politica imaginarului limbii și a intraductibilului la Cioran. Este directorul executiv și co-fondatoarea asociației American Romanian Cultural Society și managerul festivalului de film românesc de la Seattle. În prezent scrie poezie și teatru scurt în engleză.

Echipa
Arhiva

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

 

NOUA LITERATURĂ

Cristi NEDELCU, povestitor bun, autorul unui roman bine primit de public (Cimitirul trandafirilor), experimentează o povestire în linia distopiilor orwelline, cu elemente care amintesc de comunismul românesc al anilor 80. Renunțând parțial la stilul alert, în favoarea prozei de relatare a detaliului, a fiecărui gest, plasează un subiect bun într-o expresie în mod voit dilatată.

Doina RUȘTI

CARTEA SĂPTĂMÂNII

Epic History, 2021

Recomandată de Doina Ruști

Scriitori la Terasa Karta, pe treptele Bibliotecii Naționale, București

Doina Ruști, Radu Găvan, Allex Trușcă - povestesc despre proza fantastică. Alături de ei - Cristina Bogdan, Adriana Titieni Irimescu, Maria Capelos, Cristina Toma, Gelu Diaconu, Carmen Mihaiu, Claudia Mărgărit, Diana Gavra și, ceva mai târziu, Lucian Mîndruță

 

Festivalul Internațional de Carte LITERA

 

CĂRȚI DE VACANȚĂ

 

Litera, 2020

Humanitas, 2021

Vremea

Recomandată de Cristina Bogdan

Un spectacol TNB

Un proiect studențesc, coordonat de Eugen Istodor

Premiul TIFF/2021

Philipp Yuryev, The Whaler Boy (Vânătorul de balene

Scriitori români

Copyright © optmotive.ro