OPTm
nr. 92/5

Otilia VIERU-BARABOI

Otilia Vieru-Baraboi s-a născut la Iași. Înainte de a se stabili în SUA în 2000, a publicat proză scurtă, articole și traduceri în antologii și reviste literare din România. Și-a făcut studiile superioare în literatură franceză la Iași, Geneva și la University of Washington, în Seattle, unde a predat cursuri de literatură și limbă franceză. A scris o teză de doctorat despre poetica și politica imaginarului limbii și a intraductibilului la Cioran. Este directorul executiv și co-fondatoarea asociației American Romanian Cultural Society și managerul festivalului de film românesc de la Seattle. În prezent scrie poezie și teatru scurt în engleză.

Echipa
Arhiva

 

PRINT 5⤓ PDF
Numerele tipărite

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

NOUA LITERATURĂ

Siguranță epică, portrete atent conturate și o poveste care se ține până la capăt. Marius Wamsiedel scrie bine, dovedind aptitudini de romancier.

Doina Ruști

OPTm

FILMELE REVISTEI

Cartea SĂPTĂMÂNII

​ART. 2021

Recomandată de

Cristina BOGDAN

VOXA reunește cărți, mai ales ceea ce-a apărut la Humanitas și Litera, cum ar fi „Povestirile" lui Ilf și Petrov în lectura lui Victor Rebengiuc sau povestirile lui E. A Poe in lectura lui Mihai Călin. Există și lecturi de autori.

 

Recomandată de Ovidiu ȘERBAN

LITERA, 2021

Anansi, 2021, pe Elefant

La mulți ani, dragă Eugen Negrici! Un final de noiembrie cu personaje noi, plimbări pe malul Dâmboviței și câțiva fazani de Vâlcea!

Doina Ruști & OPTm

NOU

LITERA, 2021

Copyright © optmotive.ro