Irina BALCU

Irina s-a format la și pe lângă Literele bucureștene. Există și o parte întâi în ciclul Unde te grăbești?, dar trebuie să treacă printr-un proces de trunchiere - singura manifestare a cenzorului intern pe care o permite. Și singurul lucru nesupus grabei. Masterandă la Lingvistică, Facultatea de Litere, București.

Unde te grăbești? II

am tot încercat să aflu unde mă grăbesc rezultatele nu au fost concludente și ar fi tare amuzant să mă grăbesc și către un răspuns ia-te-ncet, Irina mă iau dar îi dau pe alții de pe mine la mach 7 poate că asta e o scrisoare plină cu păreri de rău poate că e un eseu despre uitare când tai aerul și-l las să mă taie pe picioare uit figura deșirată sau îndesată biscuitică sau amplă de lângă mine figura care se chinuie să țină pasul până ajungem la un semafor știe că respect regulile de circulație mai presus de ...

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

Anii 90

NOUA LITERATURĂ

Proza Simonei NASTAC aduce un stil ferm și matur, un bun control al instrumentarului narativ, personaje credibile și un final salvat in extremis, printr-o soluție de tip fantastic, fără ca aceasta să impieteze însă asupra textului, ci dimpotrivă, consolidând nota misterioasă a povestirii.

Călin TEUTIȘAN

CARTEA SĂPTĂMÂNII

Despre interpretarea etnologică

de Ioana-Ruxandra Fruntelată,

Editura Etnologică, decembrie, 2020

Recomandată de Doina RUȘTI

The ROFest.Trends Film Festival, Chicago, 2021:

Vlad Ivanov, Istvan Teglas

La mulți ani inocenți, Ioana Pârvulescu!

CĂRȚI NOI

Scoția, anii 80. O mamă bețivă, un copil care își caută drumul. Pentru acest roman de debut, Douglas Stuart a primit Booker Prize, pe 2020. more

Siria: război, teroare, un copil care povestește. Pandora M, Anansi

SCRIITORI ÎN VIAȚA PRIVATĂ

Georgeta Drăghici, în redacție, Radio România Cultural. Anii 90.

În nr.-ul acesta semnează

Bani negri (pentru zile albe). Un serial HBO, semnat de Daniel Sandu.

În fiecare an apar șapte mii de filme în lume, dar cel pe care îl faci tu trebuie să aibă ceva inedit. (Daniel Sandu)

Credem în imagine și de aceea nu ilustrăm textele de literatură, ci le personalizăm cu secvențe din viața scriitorului, cu poze de la lansări sau de la alte evenimente care făceau până nu demult parte din viața noastră normală. Creatorul de ficțiune este un om viu, mai important decât relația simbolică din mintea unui ilustrator.

Copyright © optmotive.ro