OPTm
nr. 92/5

Letiția GURAN

A debutat în jurnalismul cultural la TVR, cu interviuri și reportaje despre scriitorii români contemporani în configurația post-comunistă. După o bursă Fulbright și un doctorat în Statele Unite a început să publice studii de estetică și istorie literară în care discută dimensiunea transatlantică a criticii româno-americane. Explorând și predând cursuri de literatură multietnică, a pregătit și publicat o monografie despre generația Post-Soul de scriitori Africani-Americani. În prezent lucrează la o ediție critică digitală dedicată lui Langston Hughes, centrată pe însemnările de călătorie din Uniunea Sovietică ale poetului.

Echipa
Arhiva

 

PRINT 5⤓ PDF
Numerele tipărite

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

NOUA LITERATURĂ

Siguranță epică, portrete atent conturate și o poveste care se ține până la capăt. Marius Wamsiedel scrie bine, dovedind aptitudini de romancier.

Doina Ruști

OPTm

FILMELE REVISTEI

Cartea SĂPTĂMÂNII

​ART. 2021

Recomandată de

Cristina BOGDAN

VOXA reunește cărți, mai ales ceea ce-a apărut la Humanitas și Litera, cum ar fi „Povestirile" lui Ilf și Petrov în lectura lui Victor Rebengiuc sau povestirile lui E. A Poe in lectura lui Mihai Călin. Există și lecturi de autori.

 

Recomandată de Ovidiu ȘERBAN

LITERA, 2021

Anansi, 2021, pe Elefant

La mulți ani, dragă Eugen Negrici! Un final de noiembrie cu personaje noi, plimbări pe malul Dâmboviței și câțiva fazani de Vâlcea!

Doina Ruști & OPTm

NOU

LITERA, 2021

Copyright © optmotive.ro