OPTm
nr. 87

Virgil DIACONU

Virgil DIACONU este poet, critic literar, publicist. Membru al USR din 1990. S-a născut la 28-XI-1948, în Râmnicu Sărat. Este cuprins în Dicționarul general al literaturii române editat de Academia Română, București, 2004, și în alte trei dicționare. A editat cincisprezece cărți de poezie, o carte de filosofie, două cărți de estetica poeziei, Biblia literară (exegeze biblice, Ed. Tipo Moldova, Iași, 2020) și volumul Poezia canonică românească. Anchetă (Ed. Contrast, București, 2020). Este directorul revistei Cafeneaua literară, editată de Centrul Cultural Pitești. Pentru cărțile de poezie a primit din partea Filialei Pitești a USR trei premii. Clubul MITTELEUROPA / VIENA i-a acordat în acest an Premiul International pentru Poezie și titlul de Cavaler al Ordinului Cultural „Eminescu – 1868 – Oravița”.

Echipa
Arhiva

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

 

NOU

De acum încolo ne puteți citi și pe hârtie. Ne găsiți în librării, chioșcuri, dar mai ales în pachete.

OPTm

FILMELE REVISTEI

B I Z A R

Un număr festiv, de final de octombrie: numărul 87, ultimul din seria veche. De luni, 25 octombrie, revista OPTm (Opt motive) apare pe hârtie. Fiecare număr va fi postat aici, la o săptămână de la apariție. Numărul 1, serie nouă, care apare în print luni, 25 octombrie, va fi postat aici luni, pe 1 noiembrie, odată cu bruma.

AȘTEPTĂM

fotografii cu printul, un selfie eventual:) Primele trei fotografii postate pe pagina noastră de Facebook vor primi câte un abonament pe 6 luni. Rămâneți alături de noi!

Orășel irlandez, anii 80.

Amazon

AUDIOBOOK

Mihai Călin citește din E.A. Poe (Pe VOXA)

TRAFIKA Europe, un radio de literatură europeană

LITERE, București: Colocviile studențești Best Letters - un eveniment de top, care aduce alături cei mai buni studenți din țară.

Humanitas, 2021

LITERA, 2021

Recomandată de Ovidiu Șerban

Rao, 2021

 

Copyright © optmotive.ro