Evanthia PAPAEFTHYMIOU

Papaefthymiou este absolventă a Universitații „Aristotel" din Salonic, Facultatea de Istorie, Arheologie și Istorie de Artă, cu specializare în Arheologie. A făcut un master la Universitatea din București, la MTLR (neogreacă) și este doctorandă la Universitatea „Democritus”, din Komotini, Departamentul de Limbă, Filologie si Civilizație a Țărilor de la Marea Neagră. Este profesor de neogreacă și traducătoare. A tradus Oamenii epocii fanariote de Tudor Dinu (2018), pentru care a primit Premiul Uniunii Traducătorilor Greci.

Antonis GHEORGHIOU se prezintă

Născut în Limassol, a studiat Dreptul la Moscova și are studii> postuniversitare în teatru. A publicat: Πανσέληνος παρά μία (Poezie),> Atena, 2006, Γλυκιά BloodyLife (Povești scurte), Atena, 2006, Premiul> Național, Ένα αλπούμ ιστορίες (Un album de povești), Atena 2014, Premiu> Național pentru Proză, Premiului Uniunii Europene pentru Literatură> 2016. Σαν πεταλούδα είμαι (Poezie), Atena 2019.> Lucrările sale au fost traduse și publicate în mai multe țări europene.> Dintre piesele sale de teatru au fost jucate: Αγαπημένο μου πλυντήριο, Η> Νόσος, Ο κήπος μας, LaBelote, Ήμουν η Λυσιστράτη και Ο θείος Γιάννης ...

Bianca Burța-Cernat despre Dolgoruki

Cartea săptămânii

Neguțătorul din Veneția​

de William Shakespeare

Recomandată de

Ion CARAMITRU

Recomandări 8M

Anul BEETHOVEN

Paul Cernat & Nușa recomandă

Jurnalul lui Nicolae Iorga

Din oboseală sau atonie, omul se dă în lături din fața existenței, își târșește picioarele, ar vrea uneori să spună ajunge! Dar orice evadare e imposibilă: omul este prins în ființă.

Alain Finkielkraut - Înțelepciunea dragostei

Recomandarea lui

Dan SOCIU: James Tate

Roman istoric, ultima parte a unei trilogii de succes

Cristina Barbu Buhac recomandă:

America de peste pogrom, scris de ieșeanul Cătălin Mihuleac, este un mare roman.

Doina RUȘTI recomandă

Moartea și lumea românească premodernă: discursuri întretăiate de Cristina BOGDAN

Cărți de la Editura TREI

Pentru când se termină pandemia:

Neguțătorul din Veneția

de William Shakespeare

Traducere: Dragoș Protopopescu

Regie: Alexander Morfov

Ion CARAMITRU în rolul lui Shylock

Un thriller psihologic strălucit

Amintirile lui Neagu Djuvara completează segmentul memorialisticii românești, putând sta alături de Memoriile lui Valeriu Anania sau Viața unui om singur a lui Adrian Marino, cărți venind pe același fundal al României postrevoluționare, dar rămânând profund eterogene.

Monica GROSU

Este greu de surprins în câteva cuvinte complexitatea și gradul de maturitate pe care romanul grafic l-a atins.

Andrei ȘERBAN

Copyright © optmotive.ro