Mihai KANTZER

Mihai Kantzer este numele de poet al lui Bogdan Popescu, specializat în diplomație culturală. Cu studii de filozofie, Bogdan a scris numeroase articole și cărți, fiind printre altele autorul Enciclopediei operelor fundamentale ale filosofiei politice - Contemporanii: 1971-1989 *(2015). A mai scris *Filozofia conștiinței și științele cognitive (2002), Qualia și filosofia conștiinţei (2007). De asemenea, este prezent cu poeme, în Arca, România literară, Viața Românească, Ramuri etc.

Poeme

Secreții urbane Orașul își deversează secrețiile Cu un jet scurt, dar direct (aș adăuga bine țintit), Ne împroașcă în față Ca într-o saga musonică În care murim și renaștem, Fecundați de polenul noxelor Și al petalelor de helicobacter. Lăzi vechi și nefolositoare Din balconul de la dormitor Înțeleg mai bine singurătatea vârfurilor înzăpezite, Teama portarului în fața loviturii de la unsprezece metri, Ultima dorință a patinatorului Când gheața dă semne că cedează Cu fiecare centimetru, în orice direcție ar lua-o Istoria este un'opera aperta Printre lăzi vechi și nefolositoare, Sticle goale și amurguri secerate de frig Noaptea polară sosește cu ...

Bianca Burța-Cernat despre Dolgoruki

Cartea săptămânii

Neguțătorul din Veneția​

de William Shakespeare

Recomandată de

Ion CARAMITRU

Recomandări 8M

Anul BEETHOVEN

Paul Cernat & Nușa recomandă

Jurnalul lui Nicolae Iorga

Din oboseală sau atonie, omul se dă în lături din fața existenței, își târșește picioarele, ar vrea uneori să spună ajunge! Dar orice evadare e imposibilă: omul este prins în ființă.

Alain Finkielkraut - Înțelepciunea dragostei

Recomandarea lui

Dan SOCIU: James Tate

Roman istoric, ultima parte a unei trilogii de succes

Cristina Barbu Buhac recomandă:

America de peste pogrom, scris de ieșeanul Cătălin Mihuleac, este un mare roman.

Doina RUȘTI recomandă

Moartea și lumea românească premodernă: discursuri întretăiate de Cristina BOGDAN

Cărți de la Editura TREI

Pentru când se termină pandemia:

Neguțătorul din Veneția

de William Shakespeare

Traducere: Dragoș Protopopescu

Regie: Alexander Morfov

Ion CARAMITRU în rolul lui Shylock

Un thriller psihologic strălucit

Amintirile lui Neagu Djuvara completează segmentul memorialisticii românești, putând sta alături de Memoriile lui Valeriu Anania sau Viața unui om singur a lui Adrian Marino, cărți venind pe același fundal al României postrevoluționare, dar rămânând profund eterogene.

Monica GROSU

Este greu de surprins în câteva cuvinte complexitatea și gradul de maturitate pe care romanul grafic l-a atins.

Andrei ȘERBAN

Copyright © optmotive.ro