nu putea fi decât mirosul tristeții tale care de obicei se ascunde în acel loc al gâtului tău în care plictisul rutinei se ciocnește de uscăciunea rece a spaimei
sau de preaplinul lasciv al salivei vreunui mascul în călduri care se freacă de tine
chiar de acel loc
în care pliurile ușor vinete de piele
se acoperă de pliurile acestei eșarfe
ascunzând singurul spațiu minuscul dintre vertebrele arcuite ce susțin greutatea unui cap dinamitat de plăcere
ceafa transpirată de dorința femelei
ce visează posedări demonice
până în momentul în care
cartilajele acelea invizibile
par să iasă prin piele strivite de mușcătura masculului și sexul lui laș ascuns între faldurile feselor ei
sexul invizibil ce străbate profunzimile acestui ocean
acestui miros de-a lungul coloanei vertebrale
coloana docilă și înfometată a femelei în călduri care își reface în minte în sens invers toate gesturile lui pe pielea ei
toată geometria tactilă a porilor săi
în căutarea esențelor tari de feromoni
care deveneau
cristale
de
sare
pe suprafața întinsă a pieptului ei
cristale sărate de ocean verde și albastru
în care apa
e
doar
un
alt
mod
de a descrie
posedarea
și toate acele ritualuri
în care degetele lui îi dau de pe umeri greutatea paltonului și bluza trandafirie cu ușoare urme de transpirație fierbinte asemenea gurii lui atât de cărnoase ce se plimbă pe gât și pe sâni în timp ce-ți spui că ai ajuns unde trebuie
că te-ai reîntors în ocean
în brațele lui
care te așteptau
care te căutau
chiar și în întunericul propriului tău somn imaginându-ți că dincolo de beznă te va aștepta dezbrăcat și paralizat de poftă prins în tentaculele unor anemone electrice pe care chiar și tu le simți acum în clipa asta în care buricele degetelor sale îți desenează pe piele o altă anatomie
silueta unui animal nocturn
Andrei ȘERBAN
Doctor în filologie, asistent universitar la Departamentul de Artă Teatrală (Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu), secretar literar al Teatrului Național „Radu Stanca”, Andrei iubește teatrul, cinematografia și literatura – nu neapărat în această ordine.
casa de dincolo de ocean mi se pare un text spectaculos ca experiență a trăirii: fără artificii, fără prefăcătorii. E un lung poem, semnat de Andrei Șerban, un pseudo-roman zice el, un experiment erotic & ontologic, în interiorul unei nopți de februarie. Un text de literatură pură.
Doina RUȘTI
The Death of Vivek Oji de Akwaeke Emezi nu e o carte despre moartea unei femei frumoase. De fapt, personajul principal nu e o doamnă. Iar povestea nu-i numai despre moarte. Narațiunea nu e lineară. Nu vei da peste personaje plate. Nu te vei lovi de prejudecăți rasiale. N-or să-ți dea lacrimile… de râs. N-o să-ți fie rușine să recunoști că e posibil să fi auzit de Toni Morrison. Și n-o să renunți să citești cartea doar pentru că-i știi finalul încă din titlu. Există un risc, totuși: se prea poate să-ți dorești să (re)citești Cronica unei morți anunțate. Domnul Marquez e pe-aproape.
Sandra OPRESCU
În fața imaginii. Întrebare despre finalitatea unei istorii a artei de Georges Didi-Huberman (Ed. Tact, 2019) este un volum de referință în domeniul studiilor vizuale, chiar și la 30 de ani distanță de la apariția lui în Franța.
Pentru autor, imaginea înseamnă, după cum indică traducătoarea cărții, Laura Marin, o suită de termeni aparent în opoziție: reprezentare, dar și prezență; formă, dar și forță; semnificație, dar și senzație.
Cristina BOGDAN
Adrian JICU, la bibliotecă
Prin curtea cu ascunzișuri rotitoare
S-a rătăcit un cățel de vânătoare
Pătat cu negru și coadă scurtă,
Înscris cu macule trandafirii pe burtă,
Având urechile blegi și cărnoase,
Slab ca-nfățișare, tare-n oase,
Mă rog, un cățel mic și neajutorat
Ieșit pentru întâia oară la vânat...
Leonid DIMOV - Antimetafizică
Arta japoneză a băilor de pădure
O superbă continuare a aventurilor Pricoliciului și o excelentă reinterpretare a basmelor românești, adaptate pentru cititorii de astăzi, în care personaje de legendă precum Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, Sfânta Vineri, Verde-Împărat, calul lui Harap-Alb, precum și zmei, zmeoaice, zâne rele sau bune, vampiri, iele și multe altele își dau mâna și se confruntă pentru a alcătui o poveste modernă, de mare actualitate, ce reflectă perfect problemele cu care se confruntă societatea românească modernă.
O istorie secretă a Țării Vampirilor, II
Copyright © optmotive.ro