nr.crt.

Săptămânal de cultură independent

Lansarea albumului Maria lu' Tănase

Marius MIHALACHE lansează oficial albumul și proiectul “Maria lu’ Tănase" și vă invită vineri, 15 decembrie, ora 19.00, la Sala Gloria, să descoperiți prin muzică povestea de viața a unei femei puternice, iubite și infinit de talentate - Maria Tănase.

Inspirat de povestea de viață a Mariei Tănase, Marius Mihalache vă va purta prin toată opera vieții ei, de la copilărie, la debut și până la moarte făcându-vă să asistați la povestea de viață a unei artiste nemuritoare, reamintindu-vă de adevăratele valori ale vieții și făcându-vă să trăiți cu intensitate fiecare notă muzicală prin lumina atemporală pe care ne-a lăsat-o drept moștenire talentata Maria Tănase.

Marius Mihalache se raportează la proiect în termeni antropologici, afirmând că:

“Mi-am imaginat-o pe Maria Tănase trăind în timpurile de acum. Cum ar fi fost să cântăm împreună. Eu să creionez muzica acestor vremuri și ea să păstreze timbrul acelor vremuri, pentru că ea nu se dădea bătută niciodată, nu îi plăcea să renunțe și mereu căuta un mod de a reveni și de a cânta. Cred că, de acolo de undeva de sus, m-a ajutat și împreună am reușit să o facem nemuritoare pe Maria lui Tănase. Povestea Mariei Tănase nu s-a oprit niciodată, nici la adolescenta Maria, fata de 17 ani, nu s-a oprit nici în suferințele ei, nici în fericirile ei, nici în bogății, nici în trupul ascuns de mamă. A mers mai departe și continua și astăzi. O lumină pe care o aprindem în sufrageria fiecărei case în care și-a odihnit sufletul, cu Mările care se nășteau și mureau în fiecare an pentru ca ea să o poată lua de la capăt. Acest concert vă îndeamnă să vă deschideți aripile inimii, să primiți cântecul, singurul copil în viață al Mariei Tănase. Vă îndemnăm să căutăm adevăratele valori și să le reînviem în timpul nostru."

Marius MIHALACHE - țambal

Arabela NICOLAU– voce

Lorin MIHALACHE – tobe

Ciprian PARGHEL - chitară bas

Cristian STĂNOIU– proiecții video live

Invitați speciali: Claudiu Bleonț și Mihai Mărgineanu

Foto: Cristian Alexe

Albumul va fi disponibil în format digital pe toate rețelele de streaming. Biletele pentru concerte sunt disponibile pe iabilet.ro

Nina Maraloiu