OPTm
nr. 87

Călin TEUTIȘAN

Conferențiar la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, Călin Teutișan este autorul a numeroase studii, fiind implicat în multe proiecte academice de top, precum Dicționarul analitic de opere literare românești, Dicționarul cronologic al romanului românesc, Dicționarul cronologic al romanului tradus în România de la origini până la 1989. Publică eseu, critică literară și studii de antropologie culturală, între care amintim volumele Fețele textului (2002), Eros și reprezentare. Convenții ale poeziei erotice românești (2005), Textul în oglindă. Reflexii ale imaginarului eminescian (2006). Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj-Napoca (2003), Premiul „Ioana Em. Petrescu“ al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj-Napoca (2005), Premiul „Mircea Zaciu” al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj-Napoca (2006) ș.a.

Echipa
Arhiva

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

 

NOU

De acum încolo ne puteți citi și pe hârtie. Ne găsiți în librării, chioșcuri, dar mai ales în pachete.

OPTm

FILMELE REVISTEI

B I Z A R

Un număr festiv, de final de octombrie: numărul 87, ultimul din seria veche. De luni, 25 octombrie, revista OPTm (Opt motive) apare pe hârtie. Fiecare număr va fi postat aici, la o săptămână de la apariție. Numărul 1, serie nouă, care apare în print luni, 25 octombrie, va fi postat aici luni, pe 1 noiembrie, odată cu bruma.

AȘTEPTĂM

fotografii cu printul, un selfie eventual:) Primele trei fotografii postate pe pagina noastră de Facebook vor primi câte un abonament pe 6 luni. Rămâneți alături de noi!

Orășel irlandez, anii 80.

Amazon

AUDIOBOOK

Mihai Călin citește din E.A. Poe (Pe VOXA)

TRAFIKA Europe, un radio de literatură europeană

LITERE, București: Colocviile studențești Best Letters - un eveniment de top, care aduce alături cei mai buni studenți din țară.

Humanitas, 2021

LITERA, 2021

Recomandată de Ovidiu Șerban

Rao, 2021

 

Copyright © optmotive.ro