OPTm
nr. 75

Diana GAVRA

Licențiată în drept, avocată, membră a Baroului București din anul 2000 și lector la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, doctor în Științele Comunicării cu o teză pe tema integrării comunității rome, Diana Gavra face de asemenea regie și producție de film, fiind și absolventă a Facultății de Film a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București. A debutat în anul 2017 cu scurtmetrajul de ficțiune Vintage, selecționat la Festivalul European de Scurtmetraje de la Brest, Festivalul Internațional de Scurtmetraje Francofone de la Lyon, Festivalul International de Film ”BRIDGES” Corint, Grecia, Festivalul Internațional de Film Mecal Barcelona. În 2019 a produs și regizat filmul documentar Casa cu Lacăt, prezent în mai multe festivaluri internaționale, între care Astra Sibiu, TIFF, Lift Off New York 2020. Din 2018 este director al Festivalului de Film Românesc de la Chicago- ROFest. Trends, aflat la a III-a ediție.

Echipa
Arhiva

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

 

NOUA LITERATURĂ

Cristi NEDELCU, povestitor bun, autorul unui roman bine primit de public (Cimitirul trandafirilor), experimentează o povestire în linia distopiilor orwelline, cu elemente care amintesc de comunismul românesc al anilor 80. Renunțând parțial la stilul alert, în favoarea prozei de relatare a detaliului, a fiecărui gest, plasează un subiect bun într-o expresie în mod voit dilatată.

Doina RUȘTI

CARTEA SĂPTĂMÂNII

Epic History, 2021

Recomandată de Doina Ruști

Scriitori la Terasa Karta, pe treptele Bibliotecii Naționale, București

Doina Ruști, Radu Găvan, Allex Trușcă - povestesc despre proza fantastică. Alături de ei - Cristina Bogdan, Adriana Titieni Irimescu, Maria Capelos, Cristina Toma, Gelu Diaconu, Carmen Mihaiu, Claudia Mărgărit, Diana Gavra și, ceva mai târziu, Lucian Mîndruță

 

Festivalul Internațional de Carte LITERA

 

CĂRȚI DE VACANȚĂ

 

Litera, 2020

Humanitas, 2021

Vremea

Recomandată de Cristina Bogdan

Un spectacol TNB

Un proiect studențesc, coordonat de Eugen Istodor

Premiul TIFF/2021

Philipp Yuryev, The Whaler Boy (Vânătorul de balene

Scriitori români

Copyright © optmotive.ro