Tudor RUNCANU
Poet, prozator și muzician, Tudor (n.1973. Oradea) a publicat proză, teatru și critică literară în revistele Echinox, Steaua, Apostrof. De asemenea, a scris muzica operei rock Richard al III-lea, jucată la Teatrului Național din Cluj. Specialist în teatrologie, lucrează în radio din 1993 și face muzică în formulă solo.
Față de toate celelalte mașini ale lumii, mașina asta roșie a reușit, nu se știe cum, să își conserve mirosul. Nu tabla, nu grația, nu motorul, doar mirosul. La orice oră din zi, dacă îi deschideai portiera, te întâmpina cu același damf despre care nu puteai spune imediat dacă iți place sau nu. Dezgustător nu era în nici un caz și nici nu trebuia să mergi până acolo încât să găsești cu precizie ce parte a sa miroase așa. Suntem cu toții de acord că fiecare lucru are mirosul său, însă nu toate reușesc să miroase la fel până aproape ...
Proza Simonei NASTAC aduce un stil ferm și matur, un bun control al instrumentarului narativ, personaje credibile și un final salvat in extremis, printr-o soluție de tip fantastic, fără ca aceasta să impieteze însă asupra textului, ci dimpotrivă, consolidând nota misterioasă a povestirii.
Despre interpretarea etnologică
de Ioana-Ruxandra Fruntelată,
Editura Etnologică, decembrie, 2020
Recomandată de Doina RUȘTI
The ROFest.Trends Film Festival, Chicago, 2021:
Vlad Ivanov, Istvan Teglas
La mulți ani inocenți, Ioana Pârvulescu!
Scoția, anii 80. O mamă bețivă, un copil care își caută drumul. Pentru acest roman de debut, Douglas Stuart a primit Booker Prize, pe 2020. more
Siria: război, teroare, un copil care povestește. Pandora M, Anansi
Georgeta Drăghici, în redacție, Radio România Cultural. Anii 90.
Bani negri (pentru zile albe). Un serial HBO, semnat de Daniel Sandu.
În fiecare an apar șapte mii de filme în lume, dar cel pe care îl faci tu trebuie să aibă ceva inedit. (Daniel Sandu)
Credem în imagine și de aceea nu ilustrăm textele de literatură, ci le personalizăm cu secvențe din viața scriitorului, cu poze de la lansări sau de la alte evenimente care făceau până nu demult parte din viața noastră normală. Creatorul de ficțiune este un om viu, mai important decât relația simbolică din mintea unui ilustrator.
Copyright © optmotive.ro