Revistă print și online

Iată că am ajuns la numărul 100 print

Prima dată când am auzit de revistă a fost pe când se numea OPT motive și am citit acolo niște lucruri care mi-au plăcut mult. Și aproape instantaneu m-am întrebat ce vrea să spună titlul ei: de ce opt, și de ce motive.

Ulterior am avut și eu bucuria de a scrie în revistă și am aflat semnificația denumirii, dar în momentul în care numele ei a inclus și Ficțiunea, mi-am spus că este mult mai potrivit.

Timpul a trecut și iată că am ajuns la numărul 100 în print și la numărul 200 în online!

Știu că poate exista nostalgia începuturilor, dar revista s-a dezvoltat mult de când a apărut, noul format este mult mai închegat și mai ușor de urmărit, cu subiecte de maximă actualitate și interes cultural și cred că a ajuns chiar să se impună o schimbare completă de nume – să se treacă de la Ficțiunea OPT motive la, simplu și sugestiv, Ficțiunea. Nume sub care îi doresc să apară foarte mulți ani de acum înainte!

Ligia PÂRVULESCU

Cunoscută mai ales ca poetă, a debutat în volum la Casa de Editură Max Blecher, în 2014, cu volumul Fluvii de asfalt. Pentru romanul Translucid a primit premiul "Primul roman", 2021, acordat de Editura Litera, unde a fost publicată în același an. Activă și apreciată în lumea literară bucureșteană, publică în mod curent în revistele de profil. Este avocată, preocupată în același timp de zonele subtile ale comunicării.