Revistă print și online

Împreună

Mereu mi-am dorit o revistă cu povești fabuloase, cu lume capabilă să se joace, cu oameni entuziaști, care nu și-au pierdut interesul pentru zonele tulburi și misterioase în care imaginația stimulează curiozitatea și îndrăzneala, adică aventura.

O revistă săptămânală presupune o muncă istovitoare, pe care numai niște nebuni sublimi o pot face. Nu puțini. Revista Ficțiunea a apărut de 190 de ori, iar dintre aceste apariții, 100 sunt pe hârtie.

S-au perindat pe aici oameni mulți, în jur de 1500, unii rămânând o perioadă lungă, alții, doar trecând, într-o scurtă vizită. Din grupul inițial, cei mai mulți sunt încă aici, în jurul Cristinei Bogdan și al nucleului format din profesori și studenți de la Litere. Alții vin, sunt în drum spre noi.

Revista este editată de Asociația Creatorilor de Ficțiune, formată din artiști care cred în arta hibridă.

Nu suntem o revistă de editură, de "trust", ci un grup liber-format. Nu avem proiecte plătite. Aici vin oamenii care vor să se exprime (prin scris, prin imagine). Suntem un grup deschis, în care poate să vină oricine, din care poate să plece fiecare când vrea.

În ceea ce mă privește, cred în înnoirea permanentă a grupului și sunt interesată de oameni noi. Cei plecați – plecați rămân. Cred în selecția naturală.

Ce-mi doresc la numărul 100? Îmi doresc să primesc o ficțiune de 2000 de semne, convingătoare & memorabilă, pe care s-o propun la Premiile Ficțiunea.

Doina RUȘTI

Scriitoare, prozatoare, autoarea romanelor Paturi oculte, Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017), Manuscrisul fanariot (2015), Fantoma din moară (2008), Lizoanca la 11 ani (2009), Zogru (2006), Omulețul roșu (2004) ș.a. Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Ion Creangă, al Academiei Române. Tradusă în 15 limbi. Afilieri: USR, PEN, DACIN SARA, ACF. EU doinarusti.ro