Revistă print și online

Poezie și blues

Marți, 21 mai 2024, de la ora 19.00, la CREART - SALA Teatrelli din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), asociația Euro CulturArt a prezentat show-ul de poezie și blues "Cartierul LiterArt", în cadrul proiectului omonim.

Evenimentul a fost găzduit și susținut de Primăria Municipiului București, prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. Protagoniști au fost poeții Ioana Craciunescu, Florin Iaru și Claudiu Komartin, alături de patru adolescente de la Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu": Barabas Agnes, Camelia Banu, Teodora Chiru și Rebecca Manta.

Poezia invitaților a rezonat cu sonurile muzicale ale trupei Mike Godoroja & Blue Spirit.

Amfitrionul evenimentului  - poetul și managerul cultural Dan Mircea Cipariu.

Cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), "Cartierul LiterArt" propune un proiect de promovare a culturii scrise contemporane pentru liceenii din 5 zone din București cu acces limitat la cultură: Cartierul Dămăroaia, Cartierul Bucureștii Noi, Cartierul Chitila, Cartierul Grivița, Pajura. Astfel, în Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", Liceul Teoretic "Constantin Brâncoveanu", Liceul Greco-Catolic "Timotei Cipariu" și Liceul Teoretic Național au avut loc ateliere de scriere și lectură creativă (online și offline) susținute de câțiva dintre cei mai importanți profesori de scriere și lectură creativă din România: Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu.

Liceenii selectați în proiect s-au  întâlnit cu nume reprezentative ale poeziei române contemporane care au publicat cărți în ultimii ani, la edituri prestigioase și din generații diferite: Ioana Crăciunescu, Ligia Keșișian, Gabriela Toma, Bogdan Ghiu, Teodor Dună și Claudiu Komartin.

Art director-ul proiectului este artistul vizual Mihai Zgondoiu.

Parteneri media: Radio România Cultural și AgențiadeCarte.

Publicul acestui prim show "Cartierul LiterArt" este format din liceenii și profesorii Liceului Teoretic Teoretic "Constantin Brâncoveanu".

 

Fictiunea