Un an sinistru, pe care l-aș putea numi al marilor anulări. Cum voiam să scriu despre un spectcol pentru OPTm, cum se și anula. Săli închise, cinematografe în beznă. Am ratat Festivalul de Film de la Chicago. Mi-am văzut studenții doar pe Zoom. Am învățat pe de rost asperitățile pereților și m-am bucurat exagerat de orice ieșire.
Totuși, nu pot să blamez chiar tot anul. Printre toate relele au fost și întâmplări luminoase, ca serialul semnat de Daniel Sandu, pentru HBO, Bani negri. Mi-a plăcut rolul, mi-a plăcut echipa. Îmi place regizorul. Prin urmare, n-a fost chiar așa de prost tot anul.
Și în plus de asta, a fost și revista OPTm!
Mai ales proza am citit-o. Mi-ar plăcea un film după povestirea Ușa secretă. L-am regăsit pe Radu Aldulescu, i-am recitit cu drag pe Agopian, Florin Iaru. Dar am citit cu mare plăcere și proza tânără, iar aici aș vrea să numesc două texte, care mi-au rămas în minte: Cad oameni de A. Trușcă, și, mai ales, o proză semnată de Pavel Nedelcu: Buchete de singurătate.
Doresc viață lungă revistei și timpuri însorite, fără amenințări!!
După un debut fulminant în rolul Ofeliei, din Hamlet-ul lui Liviu Ciulei, Adriana a jucat în Danaidele (r. Silviu Purcărete), apoi în filmul lui Coppola, Youth Without Youth (2007), alături de Tim Roth. Realizator TV, prezentatoare de emisiuni, printre care și a Jurnalului Cultural, de pe TVR, Adriana a întrerupt câțiva ani activitatea actoricească, revenind în ultima vreme cu mai multe roluri consistente în teatrele de avangardă bucureștene.
După 315 zile
Un an nou al speranței?
Zilele mele de luni
OPT motive pentru 2020
Urma se-ntinde îndărăt și-nainte
Un an
Adio, 2020!
Un secol de 366 de zile
Huitzilopochtli și Pipăruș
Am fugit și mai mult de acasă
Micro-jurnal de sfârșit de an 2020
Opt motive – n minuni...
La aniversare
Dificil, dar dus
Departe
La final de an
Un an cețos
Sfârșit de an
Infinit
Cuvinte
Piața, loc simbolic al orașului (I)
(Anii 90. Anii 2000: 1998-2005. Anii 2005-2007. Anul 2008-2009. Anii 2009-2011. Anul decăderii - 2012. Prin cenușa imperiilor - 2013-2019.)
PS. Vă așteptăm cu amintiri, opinii, comentarii - să scriem împreună istoria literaturii postdecembriste.
Peste 300 de zile de la apariția revistei
Următorul număr: luni, 11 ianuarie 2021
Un 2021 fabulos, fericit, liber!
Urare din partea lui Adrian Silvan IONESCU, directorul Institutului de Istoria Artei, „George Oprescu” al Academiei Române, în stilul său specific: ilustrând istoria.
Bogdan Simion (Cobzarul) înainte de concert.
Aurora Speranța CERNITU - Zefir.
Liviu SZOKE recomandă
Credem în imagine și de aceea nu ilustrăm textele de literatură, ci le personalizăm cu secvențe din viața scriitorului, cu poze de la lansări sau de la alte evenimente care făceau până nu demult parte din viața noastră normală. Creatorul de ficțiune este un om viu, mai important decât relația simbolică din mintea unui ilustrator.
Copyright © optmotive.ro