Revistă print și online

Picnic aniversar

Vineri, 19 iulie 2024, comunitatea universitară a UB este invitată în Grădina Botanică "Dimitrie Brandza", unde va avea loc, în zona de picnic, un eveniment care încheie săptămâna dedicată celebrării celor 160 de ani de la înființarea UB și celor 330 de ani de învățământ superior în spațiul românesc.

Realizat în parteneriat cu studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București (UNATC) și ai Asociației Studenților din Universitatea din București (ASUB), precum și cu echipa proiectului SciResCareer, evenimentul propune participanților un workshop creativ de chitară, photo corner, o capsulă a timpului, precum și un perete pentru mesaje inspiraționale.

Elementul central al evenimentului va fi, de la ora 19:00, piesa de teatru "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" de Camil Petrescu.

"Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" este un spectacol în care povestea de dragoste și războiul pe care le parcurge personajul principal, Ștefan Gheorghidiu, sunt doar un pretext pentru a aprofunda procesele mintale ale acestuia, căpătând gravitatea unor situații de viață și de moarte. În paralel cu miza estetică, există și una educațională, întrucât protagonistul joacă rolul unui ghid în raport cu spectatorii care sunt invitați să relaționeze propriile experiențe și contextul istoric actual cu episoadele reprezentate scenic.

Spectacolul face parte din proiectul "Teatru pentru BAC" și este o producție a Masteratului de Pedagogie teatrală (UNATC București, Departamentul de Actorie).


Durată spectacol: 50 min

Distribuție:

Ștefan Gheorghidiu - Vlad Anghel

Ela - Adriana Mitu

Căpitan Dimiu - Silvia-Alexandra Bem

Căpitan Corabu - Paul Pristavu

Locotenent Orișan - Fabian Ciobanu

Predescu - Fabian Ciobanu

Călător 1 - Silvia-Alexandra Bem

Călător 2: Paul Pristavu

Regie: Tudor Nicorici

Dramatizare: Mihaela Michailov

Seria de evenimente dedicate împlinirii a 160 de ani de la înființarea Universității din București și a 330 de ani de învățământ superior în spațiul românesc se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației și cu sprijinul Băncii Comerciale Române – BCR, KPMG România, Kaufland România, Societății Civile de Avocați "Stoica & Asociații" și Aqua Carpatica.

Ficțiunea