Revistă print și online

Ficțiunea de joi: Libertatea în artă

 

Ficțiunea de joi


Joi, 14 martie 2024, ora 18.30, Muzeul Național al Literaturii Române din București (str. Nicolae Crețulescu nr. 8, în Ceainăria muzeului) găzduiește ediția din luna martie a proiectului "Ficțiunea de joi",  cu tema "Libertatea în artă".

 Invitații sunt Geo Doba și  scriitorul Marius Balo.

Moderează Mihai Bălăceanu.


Proiectul Ficțiunea de joi își propune să aducă în dialog generații diferite și artiști  care contribuie, chiar și tangențial, la un construct artistic. Fiecare ediție are o temă legată de ficțiune: viziuni, tehnici, experiențe, mesaje. În centrul întâlnirii se află un dialog între artiști din domenii diferite, completat/întrerupt/stimulat de public.

Trecem printr-o schimbare generală: de mentalitate, de comunicare socială, de exprimare artistică. Muzeul Național al Literaturii Române din București pune bazele unui club pentru toți cei care vor să descopere și să comenteze (i)realitățile și ficțiunile din cultura română vie. Proiectul are loc în fiecare lună, într-o zi de joi, la ora 18.30, în Ceainăria muzeului.

Organizatori: revista Ficțiunea & MNLR.


Geo Doba este scenaristă și regizoare, absolventă a Programului Serial Eyes de la DFFB Berlin, unde a primit Big Light Writers’ Apprenticeship Award. În ultima vreme, Geo Doba a lucrat în "writers’ rooms" din Londra. A realizat seriale pentru internet și a publicat scurte povești în antologiile de benzi desenate. A participat și la  TFL Extended 2019 – Feature Film workshop.


Marius Balo este profesor, teolog și prozator. A debutat cu Păturica roz, un roman despre experința sa în închisorilie din China.


Mihai Bălăceanu (n. 1994) Filolog, prozator și colaborator al revistei Ficțiunea.


 

Revista Fictiunea