Revistă print și online

Gabriela

Și-am făcut sex. Fără rețineri, fără restricții, fără cauze, fără explicații, fără nici o măsură de contracepție. Fără să ne fie teamă de vreo sarcină nedorită. Nu a intervenit nici măcar un "dar" sau un "dacă". Ca doi demenți cărora timpul le este măsurat.

Am ieșit împreună din ștrand și am respirat adânc. Pentru prima oară în viața mea ,mi s-a părut că aerul are un iz de vată de zahăr.

— Mi-a plăcut, a spus Gabriela, în stația de autobus. Hai să o mai facem aici și altă dată.

La început ne întâlneam aproape în fiecare zi la ștrand și de fiecare dată făceam sex în vestiare. Dar și în locurile cele mai neașteptate și mai riscante. În poziții din ce în ce mai îndrăznețe, însoțite de gânguriri, galanterii, îmbrățișări sau dulcegăriile aferente. Niciodată nu făceam sex în același mod, ceea ce mă făcea fericit. Prin varietatea fantasmelor pe care le propunea, Gabriela pusese în mișcare o nevoie pregnantă de nou.

De la ea, așteptam cu o obstinație de animal înfometat mereu mai mult, cerându-i să mă uimească, să mă surprindă cu piruete sexuale, cu născociri strălucite. La un moment dat, Gabriela mi-a prezentat o pereche de orădeni studenți la Cluj și am început să ieșim în patru. Mă simțeam ciudat de relaxat în prezența lor, chiar dacă erau mai în vârstă decât mine. Puteam să le zic orice și ei ascultau cu multă atenție. Purtau conversații extrem de mature cu mine despre romane, muzică, viața de student, mișcările studențești sau revoluția din Decembrie 1989. Gabriela a propus la un moment dat să facem sex în grup. Printr-o intuiție oferită de gelozia extremă, am înțeles că propusese orgia pentru că își epuizase imaginația, că era istovită și nu mai reușea să țină ritmul cu nevoia mea de nou. Celălalt cuplu ne-a refuzat elegant și, astfel, am fost scutit de prima mea criză de gelozie. Emoționat de gest, am iubit-o și mai tare.

În următoarele două săptămâni de vacanță am făcut sex atât de mult, încât am crezut că ni se topesc și creierii. Când ne duceam la film, profitam de întunericul din sală pentru a ne masturba fără rușine. Când ne plimbam pe dealurile din jurul orașului și găseam un loc mai ferit, făceam sex îmbrăcați. Făceam mult sex și vorbeam despre orice. Am abordat absolut toate subiectele la modă în zilele acelea, dar îmi este imposibil să-mi amintesc ce anume. În schimb, îmi amintesc foarte bine cum ne uitam la filme și în reviste pornografice să ne documentam de poziții și maniere noi de a face sex. Prin fața ochilor îmi plutesce încă secvențe din filme nemțești, care mai de care mai îndrăznețe sau mai scârboase.

(frag din romanul Galeristul, în curs de apariție)

Daniel Sur