Revistă print și online

Bucureștiul în teatru și literatură

În seria dedicată Bucureștiului, revista Ficțiunea organizează o nouă întâlnire, miercuri, 25 septembrie, ora 18.30. Invitata specială de data aceasta este o prestigioasă regizoare, Carmen Lidia Vidu, care vine pregătită pentru un dialog despre reprezentarea orașului în teatru. Alături de ea vor citi prozatorii Andreea Berechet și Narcis Amariei.

Moderează Simona Scarlat.

Întâlnirile din grădina Casei Filipescu-Cesianu au loc sub genericul Deznodământul nu contează și se desfășoară de 3 ani.

Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Municipiului București, Casa Filipescu-Cesianu și revista Ficțiunea.


Carmen Lidia Vidu laureată a unor premii de referință, printre care Gopo, și UNITER, este una dintre cele mai originale și puternice voci ale teatrului actual. A regizat, printre altele, spectacol "Jurnal de România. 1989", despre istoria cu "i" mare a Revoluției și filmul "O scurtă istorie Astra Film".

Regizor de de film și de teatru, creatoare de teatru multimedia, Carmen Lidia Vidu s-a remarcat și mesajul său feminist și civic.


Narcis AMARIEI

Absolvent al Universității din București, specializat prin master în literatură americană, traducător și profesor, implicat în numeroase evenimente culturale în Marea Britanie și în Spania, Narcis Amariei este și prozator. A debutat editorial cu proză scurtă în 2021, cu volumul Popicăria de piatră. Publică în mod curent proză și face parte din grupul Ficțiunea.


Andreea IONESCU BERECHET

Andreea este scenarist și lector asociat la UNIBUC și SNSPA, unde predă cursuri de Storytelling și New Media. Doctor în istoria filmului și a teoriilor cinematografice, Andreea este autoarea volumelor Divele lui Stalin și Diva socialistă - modele feminine în cinematograful est european, publicate în 2020. Scrie proză și recent a încheiat lucrul la primul său roman.


Simona SCARLAT

Absolventă a Facultății de Filosofie din Craiova, scrie proză și eseu. Prima apariție literară a avut loc în cadrul proiectului Povești de familie, coordonat de Ana Maria Sandu, în cadrul Asociației Hearth/Casa Kerim. Textul Bietul Matei (revista Ficțiunea nr 96/2023) a fost nominalizat la categoria proză scurtă a Premiilor Ficțiunea. Pregătește un volum de proză scurtă.

Simona SCARLAT

Absolventă a Facultății de Filosofie din Craiova, scrie proză și eseu. Prima apariție literară a avut loc în cadrul proiectului Povești de familie, coordonat de Ana Maria Sandu, în cadrul Asociației Hearth/ Casa Kerim. Textul Bietul Matei (revista Ficțiunea nr 96/2023) a fost nominalizat la categoria proză scurtă a Premiilor Ficțiunea. Pregătește un volum de proză scurtă.