Revistă print și online

Fericirea are picioarele tale

Filiala Galați a Asociației Creatorilor de Ficțiune are un nou proiect, spectaculos, hibrid și imaginativ: BlackBOX

Proiectul a apărut din dorința de diversificare a scenei artistice gălățene și din conștinetizarea necesității existenței unui spațiu dedicat exclusiv artei experimentale.

BlackBOX este prima galerie "artist-run-space" din oraș, realizată și coordonată de artista Monica Turcu și curatorul Vincentziu Pușcașu. Promovarea artei contemporane și experimentului artistic, facilitarea unui context de manifestare a disciplinei curatoriale, dar în egală măsură, configurarea unui laborator al ideilor și dezbaterii, acestea sunt dezideratele cu care galeria își începe activitatea.

Evenimentele focalizate pe interacțiunea public – corpus artistic propun o alternativă de valorificare a formatelor de creație efemeră, a instalațiilor, a noilor media și a abordărilor artistice conceptuale. BlackBOX este expresia multimedialității și interdisciplinarității artistice din orașul Galați.

Printre cei implicați în proiect se află și scriitorii Andrei Velea și Leonard Matei.

Pompilia COSTIANU CHIFU

Doctor în studii filologice, la Universitatea Dunărea de Jos, Galați, scrie exegeză și studii literare, fiind prezentă în numeroase reviste științifice și publicații academice de profil. Este profesoară la un liceu gălățean, ține cursuri universitare și este specializată în biografism literar.